Vlada Srbije, Srbijagas i Telekom Srbija kriju podatke o oglašavanju

Ministarstvo spoljnih poslova, Vlada Srbije, Srbijagas i Telekom Srbija nisu u potpunosti odgovorili na upit Saveta za borbu protiv korupcije u vezi sa oglašavanjem.

Srbijagas i Telekom Srbija su zbog toga kažnjeni od strane Poverenika za zaštitu informacija od javnog značaja, Rodoljuba Šabića, koji je tim preduzećima izrekao ukupno 44 novčane kazne! Ni nakon tih novčanih kazni, koje su iznosile 1,22 miliona dinara za Srbijagas i 2,86 miliona dinara za Telekom Srbiju, ta dva preduzeća nisu Savetu za borbu protiv korupcije dostavila tražena dokumenta.

Savet za borbu protiv korupcije je u svom Izveštaju o medijima objavio da je informacije zatražio od 124 državne institucije, kao i od 16 najvećih političkih stranaka. Tražene su informacije o uslugama marketinga, oglašavanja, PR uslugama, uslugama promotivnih i medijskih kampanja, uslugama izrade i održavanja veb sajtova, sponzorstva/donatorstva ili poslovno-tehničke saradnje koje su ugovoreni i realizovane počev od 2011. do kraja 2014. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com