Vučić : 85 % gradjana Srbije je na strani Rusije, šta god da se desi

Pošto je Srbija prozvana da se odredjenije izjasni o najnovijim dogadjajima u Ukrajini, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je iz Monaka poručio da će Srbija nastaviti svoju politiku ka Evropskoj uniji, ali bez kvarenja odnosa sa Rusijom i Kinom, koja je izdržala teška iskušenja i, on je uveren, izdržaće i ovo.

„U ovome je težina naše pozicije :Srbija se nalazi na evropskom putu, Srbija je uvek podržavala celovitost Ukrajine, a sa treće strane, 85 procenata gradjana Srbije će, šta god da se desi, kako god da se desi, biti na strani Rusije. To su činjenice sa kojima se ja kao predsednik Republike suočavam“, rekao je Vučić za Pink televiziju, a naglašeno je pozdravljeno u ruskim medijima.

Na zahteve odlazećeg ukrajinskog ambasadora u Beogradu, Vučić je odgovorio :

„On je od nas tražio da jasno osudimo rusku agresiju i tako dalje… Na to imam prost odgovor. Mi smo mala zemlja i ne želimo da sebi ukidamo mogućnost da nastavljamo prijateljstvo sa nekima. Ne odlučujemo mi o sudbini Ukrajine. Ali ako je tako, pozivam ga da pozove svog predsednika Zelenskog i zamoli ga da osudi stravičnu i tragičnu agresiju, koju su nad Srbijom sprovele SAD, Velika Britanija, Nemačka i druge zemlje… Čim on to uradi, prihvatiću sa radošću poziv Aleksandroviča i odgovoriti na njegove molbe“.

Vučić je, medjutim, zaključio da „od takve reakcije nema ništa zato što su njihovi interesi na Zapadu i potpuno drugačiji od naših. Naša politika je ka EU, ali bez kvarenja odnosa sa Rusijom i Kinom. I ta politika je izdržala teška iskušenja i, uveren sam, izdržaće i ona koja su tek pred nama“, rekao je Vučić za Televiziju Pink.

On je ocenio da se najnovijim dogadjajima menja bezbednosna arhitektura sveta.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com