Vučić: Kinezi spremni da ulože u Železaru 120 miliona dolara

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se vode ozbiljni pregovori sa kineskom kompanijom koja je zainteresovana za Železaru Smederevo i da bi već u novembru mogao da bude postignut dogovor.

Železara

Vučić je nakon otvaranja pristupne saobraćajnice Pupinovog mosta u Ovči istakao da je cilj vlade da svih 5.000 radnika Železare ostane na svom poslu i da se poveća proizvodnja.

Premijer je rekao da ima naznaka da su Kinezi spremni na znatna ulaganja u Železaru, samo u pogon galvanizacije čak 120 miliona dolara, i naglasio da bi to zanačilo veću proizvodnju i drastičan rast bruto domaćeg proizvoda Srbije.

Železara se sa novim mendžmentom – HPK Inženjeringom, bori u veoma teškim uslovima na globalnom tržištu čelika, bakra i aluminijuma, čije su cene dosta pale, pa u toj oblasti ima bezbroj problema, dodao je Vučić.

On je podsetio da 9. oktobra treba da bude pokrenuta proizvodnja u drugoj visokoj peći u Železari, što će biti od presudnog značaja za povećaćanje industrijske proizvodnje i BDP-a od 0,3 do 0,4 odsto.

Vučić je novinarima rekao da je deficit budžeta u septembru iznosio 3,6 milijardi dinara i manji je čak sedam puta od onoga što je projektovano sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Plaši nas jedino kako ćemo uspeti to da održimo sledeće godine, uz povećanje plata i penzija, dodao je on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com