Vučić: Neću dozvoliti da uživaju po kafićima, a da država propada

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da će vlada nastaviti razgovore sa radnicima Fabrike stakla u Paraćinu, ali da država mora da naplati dug za energente, prenosi Tanjug.

vučić

Vučić je rekao da država mora da naplati dugove, a ne da daje svoje energente za džabe, kako bi poslodavci dobro živeli, zarađivali i „trpali pare u svoj dzep“.

„Neću da dozvolim da poslodavci, čelnici, rukovodioci lepo žive po vračarskim kafićima, da uživaju kao kraljevi, a da država propada“, rekao je Vučić.

On je istakao da za probleme te fabrike nije kriva vlada, već vlasnik 94 odsto fabrike, bugarski tajkun Cvetan Vasilev.

„Bilo je lepo dok se zarađuje, ali da ne plaćamo gas i struju. Dug za gas je gotovo 20 miliona evra, a to je osnovna sirovina za staklo“, rekao je Vučić, primetivši da je dug države prema radnicima mali u poređenju sa onim što staklara duguje Srbiji.

Vučić je istakao i da neće dozvoliti proteste na autoputu, jer, kaže, niko ne može da gazi i ruši Srbiju zbog svojih interesa.

„Jedan dan to da bude – idemo na izbore“, rekao je Vučić i ponovio da će vlada nastaviti razgovore sa radnicima staklare i truditi se da im pomogne koliko može.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com