Vučić novinarima : Zašto to pitate Varheljija, ja ću vam odgovoriti!

I čemu se tako zadovoljno danas smejao Oliver Varhelji komesar za proširenje Evropske unije, koja je toliko zabrinuta za slobodu medija, dok je njegov domaćin (?) Aleksandar Vučić na KONFERENCIJI ZA ŠTAMPU podučavao novinara šta je važno a šta nije, šta treba da pita a šta ne i koga treba da pita a koga ne?

Da li princip poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta važi i za Srbiju?, pitao je novinar Olivera Varheljija.

Pitao ga je na konferenciji za štampu posle potpisivanja sporazuma o donaciji Evropske unije Srbiji za modernizaciju pruge Beograd – Niš, koja bi mogla da počne tek krajem 2024.godine.

Potpisivanje nije slučajno upriličeno danas, nego baš pošto je Aleksandar Vučić prethodno veče pred tv kamerama izjavio da na sastanku u Briselu nije bilo reči o francusko – nemačkom planu. A bilo je. I nije rekao da se s tim planom u celosti složio. A složio se.

Tako da je pitanje bilo baš na mestu.

Inače bi današnja konferencija za štampu bila identična pretpostavljenoj, neverovatnoj situaciji : na primer, u Turskoj katastrofalan zemljotres, a novinar koji je otišao da napravi reportažu o zabavnom životu u turskim barovima, ne da se smetati…

Mada se novinar obratio ravno Varheljiju, Vučić koji je i učesnik konferencije i njen voditelj i sve drugo, odmah je skočio i, po svom običaju, podučio novinara :što pitate gospodina Varheljija? On se time ne bavi. Evo, ja ću vam odgovoriti.

Za razliku od gospodina Varheljija, u Srbiji nema ničeg čime se Vučić ne bavi. Tako da je novinarima posao maksimalno olakšan : dovoljan je jedan univerzalno upućen sagovornik. Pošto on propisuje i šta treba pitati,a šta ne, onda bi bila dovoljna i jedna televizija. I basta.

„A večeras u 21 sat ispred malog ekrana, pa ćeš da čuješ sve, sine, natenane“, tako Vučić novinaru,koji je hteo da radi svoj posao.

„Večeras ću sve reći.Ništa nisam slagao“, dodao je Vučić.

A moji prijatelji – pa je onda Vučić naveo imena niza evropskih lidera, znaju šta sam im rekao i šta o tome mislim.

Pošto je sam Vučić pojedine odredbe francusko – nemačkog plana ocenio kao užas, da li je na mestu pitanje : jesu li mu taj užas prijateljski smestili prijatelji?

Inače, ovo je prvi put da Kosovo nije poželjna tema na konferenciji za štampu predsednika Srbije.

Klasika je :čim Vučića pritisne neko neprijatno pitanje, kao dar s neba, stiže ili pitanje o kosovskim besanicama ili pitanje o Vučićevim porodičnim problemima.

Vučić, koji je plaćen da brine o dobru sve naše dece, dobar deo svakog obraćanja javnosti posvećuje skačući nam po mozgu s brigama svoje dece, svoga brata i ostalih članova porodice kao da to, po prirodi stvari, treba da budu i naše brige.

Tako ispada da o Vučiću i njegovoj porodici brinu Kobre, brine BIA, brine milicija, brine Armija, brinemo mi. A o našoj deci, ko brine?

Danas porodica predsednika Vučića nije bila tema, ali ne radujmo se prerano.

Sinoćni razgovori u Briselu, kao, nemaju nikakve veze s današnjim sporazumom o donaciji EU, ali zato rodjendan španskog premijera – baš naprotiv.

„Prenesite čestitke Pedru Sančezu njemu je rodjendan 29.februara, pa ne znam kad da mu čestitam, pa sam izabrao danas“, rekao je Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com