Vucic: Predsednik opstine Grocka narucio napad na Milana Jovanovica

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je istraga utvrdila da postoji osnovana sumnja da je predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović naručio napad na novinara Milana Jovanovića.

Simonović je uhapšen,rekao je Vučić.Beogradski mediji su ranije javili da je Simonoviću, zbog sumnje da je povezan s paljenjem kuće Jovanovića, odredjen 48- časovni pritvor.

Predsednik opštine Grocka član je Gradskog odbora i Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Vučić je poručio svima da partijska knjižica ne može zaštititi nikog od odgovornosti  i da novinare u ovoj zemlji ne sme napadati niko, ma koliko se ne slagao sa onim što pišu.

On je rekao da će se sutra otići u opštinu Grocka da se vidi može li se formirati nova vlast ili će se ići na izbore.Nije rekao da li će u tu opštinu otići predstavnici SNSa ili predstavnici Ministarstva državne uprave.

Vučić je rekao da je neimenovani policijski službenik naručio podmetanje pozara u kući Jovanovića , za šta je već uhapšeni Igor Novaković unajmio takodje već uhapšenog Aleksandra Marinkovića koga je kolima prevezla takodje uhapšena Bojana Šijaški- Cvetković.Simonović je, rekao je Vučić, policijskom službeniku obećao 1500 evra, ali pare nije dao , pa je policijski službenik iz svog džepa morao da plati 1000 evra!

Vučić je rekao da su naručilac, organizator i izvršioci priznali učešće u paljenju kuće Jovanovića.

Vučić nije odgovarao na pitanja novinara, ali se može zaključiti da Dragoljub Simonović. nije priznao da je naručio požar u kući Milana Jovanovića, novinara portala „Žig info“.On je ranije tvrdio da ga Jovanović progoni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com