Vučić: Srbija ušla u period dinamičnog rasta

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija ušla u period dinamičnog privrednog rasta i da se više neće vraćati u recesiju.

vučić

Vučić je u Smederevu, na otvaranju ovogodišnje berbe grožđa rekao da deficit u avgustu iznosi 6,8 milijardi dinara, a ne 25 milijardi koliko su se, kako je rekao, nadali neki kojima smeta jaka Srbija.

Zato i razumem nervozu mnogih kojima smeta jaka, snažna i bogata Srbija, koja to možda neće biti u narednih godinu ili dve, ali za četiri ili pet godina sigurno hoće, naglasio je premijer.

Prema njegovim rečima, mnogi su govorili da će Srbija ove godine biti u recesiji zbog mera fiskalne konsolidacije, a ispostavilo se da smo ipak mi bili u pravu kada smo govorili da će Srbija biti u plusu.

Ja danas vama saopštavam da će Srbija već ove godine imati rast veći od jedan odsto, sledeće veći od dva odsto, a 2017. veći od tri odsto, rekao je Vučić.

On je ponovio da je reforma srpske ekonomije njegov „diplomski rad“ i, osvrnuvši se na prigovore i optužbe kojima se, kako je primetio, obmanjuje javnost po pitanju nivoa deficita, pokazao papir sa brojkama na kome je prikazano, kako je rekao, koliko je manje od planiranog Srbija potrošlia, a koliko je više zaradila.

Ne razumem ljude koji ne vole svoju zemlju i ne raduju se njenom uspehu. Mi ćemo nastaviti kao i do sada i imaće razloga za tugu, ako već svoju zemlju ne vole dovoljno, uveren je premijer.

Vučić je izneo podatak da je Srbija ubeležila porast broja turista od 12,7 odsto, a da je samo kroz vaučere ostvareno 60.000 noćenja domaćih turista, što pokazuje da je kampanja „Moja Srbija“ bila uspešna.

On je rekao da je porast broja turista veoma značajan za Srbiju i precizirao da je porast stranih turista zabeležen u svim turistickim mestima, a domaćih naročito u planinskom i banjskom turizmu.

To je od ogromnog značaja za Srbiju. Mnogi su potcenjivali našu kampanju „Moja Srbija“, ali mi smo uspeli da podelimo 11.760 vaučera, što je 60.000 noćenja a sledeće godine očekujemo da to bude još intenzivnije, naglasio je Vučić.

On je obećao da će Vlada raditi na turizmu i razvoju turističkih sadržaja, jer se sve to radi za dobro naše ekonomije i ozbiljno utiče na rast BDP-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com