Vulin prebacuje normu : Registrovan nezapamćen broj špijuna u Beogradu

Nedeljno gostovanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića u jutarnjem programu TV Pink imalo je veliki odjek u javnosti i opozicionim redovima pre svega zbog izjave o nezapamćenom vršljanju špijuna po Beogradu.

„Nemojte da smetnete s uma, za Novu godinu i Božić Beograd je bio kao Kazablanka. Rekord smo postigli, špijuni su okupirali sve hotele, privatne smeštaje, kuće, zgrade, vile. U Beogradu takav broj špijuna, kao od 20.decembra do 5.januara, nije zabeležen mislil od Drugog svetskog rata pa do danas, očigledno da su mnogi spremali svašta“, rekao je Vučić.

Deo opozicionih poslanika, kako su preneli beogradski mediji, ismejao je ovu informaciju kao zamajavanje javnosti, skretanje pažnje s neuspeha na KiM i ekonomskih neuspeha, a Srdjan Milivojević iz Demokratske stranke je ocenio da „očigledno imenovanje Aleksandra Vulina daje prve velike rezultaltate“ .(Danas).

Stručnjaci za pitanja bezbednosti, koje je konsultovao RTS, informaciju uzimaju veoma ozbiljno.

Tako dr Zoran Dragišić, poslanik SNSa i profesor Fakulteta za bezbednost ističe da je Beograd centar Zapadnog Balkana, a Zapadni Balkan jedina oblast koja nije integrisana u Evropsku uniju, pa se tu sučeljavaju interesi velikih sila.

„Ruska Federacija pokušava da napravi konflikt na Balkanu, koji bi odgovarao zbog skretanja pažnje sa, Ukrajine, i ne samo pažnje nego skretanje ogromne vojne pomoći koju Ukrajina dobija“, rekao je Dragišić za RTS.

Stručnjaci za RTS ocenjuju da su kod nas aktivni predstavnici svih stranih službi – američki, ruski, nemački, britanski, pa i hrvatski,ali da su naše službe (BIA, VOA i VBA) uradile dobar posao na presecanju i neutralusanju rada stranih službi.A dokaz da su naše domaće službe uradile dobar posao je to što „sukoba još nije bilo“,ocenio je Dragišić za RTS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com