YUTA: Cene aranžmana za Tursku će nastaviti da padaju

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić izjavio je za Ekonomske Vesti da su cene turističkih aranžmana za Tursku u padu i da će nastaviti da padaju.

IMG_20160505_175745

„One jesu u padu, već mesec i po dana i očekujemo da će i dalje nastaviti da padaju. Nisu još svi hotelijeri sproveli mere koje je najavila vlada, tako da se očekuje da tokom maja te cene idu još niže“, rekao je Senić i dodao da je ove godine interesovanje srpskih turista za Tursku manje za 50 do 60 odsto u odnosu na prošlu.

IMG_20160505_175728

Što se bezbednosti tiče, Senić kaže da nije kompetentan da tvrdi da je u Turskoj bezbedno ili ne.

„Nažalost bombe su pukle i u Parizu i u Briselu, pa ljudi putuju i u Pariz i u Brisel. Nema destinacije, kada je reč o terorizmu, koja je manje ili više bezbedna. U to smo se uverili zadnjih godina. Tako da bi se uzdržao od komentara da li naši turisti treba da putuju u Tursku. Svako je dovoljno samosvestan da sam odluči gde će provesti svoj odmor“, istakao je Senić.

On je dodao da su cene boravka u egiptskim hotelima takođe u padu, ali da Egipat kao destinacija maltene više ne postoji na našem tržištu

„Zadnje dve godine imamo minimalni broj putnika. Ne postoji više organizovano vođenje putnika u Egipat i Tunis“, rekao je direktor YUTA-e.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com