Zagađenje u termosektoru prema svetskim standardima

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da toplane u našoj zemlji, primenom novih tehnologija, nastoje da emisiju svih zagađenja svedu na svetski standard.

Aleksandar_Antić

Antić, koji je učestvovao u akciji sadnje stabala u Bajfordovoj šumi na Banjici, u okviru obeležavanja Svetskog dana šuma, naglasio je tom prilikom da je naša zemlja, u odnosu na pojedine zemlje članice EU, u mnogo boljoj situaciji kada je reč o nivou zagađenja u termosektoru.

Srbija je u ovom segmentu u potpunosti prevela zakonodavstvo Evropske unije u svoj zakonodavni okvir, ukazao je ministar i dodao da postupanje po direktivi o velikim ložištima spada u deo obaveza koje ima resorno ministarstvo.

U skladu sa tim, već je izvršena revitalizacija filtera u svim našim velikim termopostrojenjima, pri čemu su u 13 postrojenja ugrađeni novi elektro-filteri, a u 14. će ugradnja biti završena ove godine, najavio je on i objasnio da su time eliminisana praškasta zagađenja iz termopostrojenja.

Antić je podsetio na to da je resorno ministarstvo za ekološke projekte do sada opredelilo više od 200 miliona evra, dok će u narednim godinama u ovu oblast biti uloženo dodatnih 700-800 miliona evra.

Grad Beograd, Beogradske toplane, kao i sve toplane u Srbiji čine maksimalne napore da primenom novih tehnologija, gašenjem ložišta i prelaskom svih ložišta na prirodni gas, emisije svih zagađenja svedu na svetske standarde, poručio je ministar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com