Železnice izgubile milijardu dinara zbog pruge Beograd – Bar

Saobraćaj na pruzi Beograd – Bar obnovljen je juče, a devetomesečni prekid saobraćaja, izazvan majskim poplavama prošle godine, Železnicu Srbije je koštao oko milijardu dinara, izjavio je direktor tog preduzeća Miroslav Stojčić.

Obnova pruge koštala je 80 miliona dinara, dodao je Stojčić, prenosi portal nezavisnih internet novina kolubarskog okruga Kolubarske.

Poslednji voz klisurom reke Gradac na Barskoj pruzi prošao je 15. maja prošle godine posle čega je došlo do poplava, koje su trasu oštetile na nekoliko mesta, a najozbiljniji odroni i klizišta bili su na 81. u Gradcu i 88. kilometru u Lastri. Prema rečima Stojčića, dodaju Kolubarske, radove na ovim trasama nije bilo moguće ranije završiti jer su oštećenja pruge bila velika, zbog kojih je bilo potrebno naneti preko 15.000 kubika zemlje.

U okviru sanacije ovog železničkog pravca preostali su još radovi na dva objekta, ali oni neće uticati na juče obnovljen saobraćaj.

Na ovoj pruzi, dodao je Stojčić, saobraćaće i Štadlerovi elektromotorni vozovi.

„Pristiglo je devet Štadlerovih elektromotornih vozova, očekujemo do kraja godine da stigne i preostalih 12 garnitura“, rekao je direktor Železnica Srbije.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com