Zlatno doba u ekonomskim odnosima Srbije i Turske

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je cilj Vlade Srbije da do kraja godine u Srbiji posluje više od 100 kompanija iz Turske i da robna razmena sa tom zemljom premaši milijardu dolara.

ljajić

Ljajić je u Beogradu, na otvaranju kancelarije za Balkan turske kompanije Beko, koja se bavi proizvodnjom bele tehnike i koja će zaposliti oko 100 radnika, kazao da je Turska trenutno 15. ekonomski partner Srbije.

“Ovo je trenutno zlatno doba u ekonomskim odnosima Srbije i Turske, jer nikada nije bilo veće interesovanje turskih investitora za dolazak u Srbiju”, kazao je Ljajić.

On je istakao i da su trenutno u završnoj fazi pregovori oko dolaska dve kompanije iz Turske, jedne iz oblasti tekstila, a jedne iz automobilskog sektora koja bi trebalo da počne da radi u Vladičinom Hanu.

Ljajić je podsetio da je u Srbiju došla turska Halk banka koja je preuzela Čačansku banku i izrazio očekivanje da će dolazak kompanije Beko biti signal i drugim investitorima da dođu u Srbiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com