Američki predsednik, saudijski PR: Nevini dok se ne dokaže suprotno

Nije lako biti Donald Tramp. I to on najbolje zna.

Saudijska Arabija, blizak partner SAD, izazvala je zgražavanje na svetskom nivou skoro pa izvesnim ubistvom novinara Džamala Kašogija. Priznanja još nema, iako je iz anonimnih izvora najavljena. Nema još ni tela, iako je, takodje iz anonimnih izvora, smešteno čak u dvorište rezidencije saudijskog konzula u Istanbulu.

Ali ima razumevanja za Saudijsku Arabiju. Zvaničnog razumevanja. I to sa najmoćnije svetske pozicije.

”Eto, opet to kriv si dok se ne dokaže da si nevin”, pun razumevanja za Saudijsku Arabihu je bio američki predsednik Donald Tramp u intervjuu AP-u.

Neki bi rekli da Tramp čak prejudicira konačan ishod slučaja Kašogi.

Otišao je Tramp i korak dalje. Uostalom, malo li je više od 100 milijardi dolara u isporukama oružja za koračanje? Ovaj slučaj Tramp je usporedio sa slučajem Breta Kavanoa, sada već sudije Vrhovnog suda SAD, koji je bio optužen za seksualno zlostavljanje. I dalje je. Smatra Tramp da je Kavano tada bio unapred osudjen. A nije kriv. Valjda…

A već je Trampu na teret stavljeno da se ponaša kao “saudijski PR” u slučaju Kašogi.

Istini za volju, svi su nevini dok se ne dokaže suprotno, ali teško je održavati nevinost dok sve činjenice traljave likvidacije, pardon – navodne likvidacije, Kašogija upiru prst u Saudijsku Arabiju.

Za početak, Kašogi je poslednji put vidjen 2. oktobra 2018. godine. Verenica, turska državljanka, ga je lično ispratila. Ušao je u Konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu. To je pokazao i snimak sa nadzorne kamere ispred saudijskog konzulata.

Odatle nikada nije izašao. Za kraj.

One thought on “Američki predsednik, saudijski PR: Nevini dok se ne dokaže suprotno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com