Frimen: Istražite ruski zločin / Kremlj: Stvaralačka egzaltacija

Američki glumac Morgan Frimen snimio je video kojim Rusiju i njenog predsednika optužuje da putem sajber napada i medija, širenjem propagande i lažnih vesti napada demokratske države.

U okviru kampanje „Komiteta za istragu protiv Rusije“, Frimen je pozvao američkog predsednika da celom svetu saopšti o ruskom mešanju u američke izbore i angažuje sve resurse u „istrazi tog zločina“.

Frimen, koji je na američkim predsedničkim izborima podržavao kandidatkinju demokrata Hilari Klinton, u videu navodi kako je na čelu Rusije agent KGB-a koji je Amerikance proglasio za svoje „zaklete neprijatelje“ i koji želi da se osveti Americi za raspad Sovjetskog Saveza.

Slobodnom svetu treba liderstvo americke demokratije jer je ona „svetao uzor celom svetu“ za koji se treba boriti, istakao je Frimen.

Ruski mediji su ogromnu pažnju posvetili ovom političkom angžmanh poznatog glumca. Kremlj je, medjutim, spustio loptu. Pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da video Frimena Kremlj ubraja u „emocionalne egzaltacije“ stvaralačkih ličnosti i neće se ozbiljno odnositi prema rečima glumca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com