Huawei: Uprkos Americi, zaključili smo 30 5G ugovora!

Kineska kompanija Huawei saopštila je u četvrtak na konferenciji za štampu u Pekingu da je, uprkos američkom političkom pritisku, širom sveta sklopila 50 ugovora o isporuci opreme za mobilnu mrežu pete generacije (5G).

To ukupno znači ugovoreni isporuku 25.000 baznih stanica.

Polovina ugovora zaključeni su u Evropi, prenose tvrdnju rukovodilaca kompanije kineski mediji na engleskom jeziku.

Ti mediji podsećaju da se osnivač kompanije Ren Zhengfei neki dan osvrnuo na odluku nekih zemalja-saveznika SAD da ne kupuju opremu od Huawei zbog bezbednosnih rizika.

„Mi ćemo se fokusirati na pružanje boljih usluga onim državama u kojima je Huawei dobro došao“, rekao je on.

Huawei se na prezentaciji u Pekingu pohvalio novim tehnološkim rešenjima koja će ubrzati postavljanje 5G mreže i tako smanjiti troškove tog posla.

Kompanija je predstavila multiprocesor posebno namenjen 5G baznim  stanicama. Čipset, nazvan Tiangang, doprineće pojednostavljenju postavljanja 5G mreže širom sveta i biće prvi te vrste u 5G industriji, saopštili su predstavnici kompanije. Zahvaljujući njemu, vreme potrebno za postavljanje 5G mreže biće upola manje nego što je bilo za postavljanje 4G mreže.

Huawei je predstavio i svoj prvi 5G modem nazvan Balong 5000, kao najmoćniji single-čip koji podržava različite arhitekture.

Kompanija je najavila da će u februaru u Barseloni predstaviti svoj prvi 5G smartfon.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com