Koliko je opasan deepfake: Kraljica za primer

Britanski Channel 4 izazvao je buru nezadovoljstva u Velikoj Britaniji i nije pomoglo što se pravdao najboljim namerama da upozori kako je, zahvaljujući modernim tehnologijama, lako ne samo lažnu vest nego i lažnu ličnost prodati za pravu.

Jer, Channel 4 je u ovom postupku dobrih namera iskoristio ni manje ni više nego englesku kraljicu Elizabetu II, prenosi Huffington post.

U video klipu, lažna digitalna verzija kraljice sedi za stolom okružena slikama članova kraljevske porodice i božićnom jelkom i glasom glumice Debre Stefenson izgovara Božićnu poruku, kako to kraljica inače čini.

A u poruci kraljica otvara dušu:

„Na BBC nisam uvek mogla da kažem sve što mi leži na srcu. Zato sam zahvalna Channel 4 što mi je dao priliku da kažem sve što želim bez da mi neko stavlja reči u usta. 2020. godina je bila godina iskušenja za sve nas. Godina tokom koje su mnogi od vas, zahvaljujući nestašici toalet papira, najzad shvatili kako to izgleda imati predvidjanje na tronu. Jedna stvar koja je održala mnoge od nas je naša porodica. Zato sam ja bila tako tužna zbog odlaska Harija i Megan. Malo ima stvari koje mogu da vas pogode tako kao kad vam neko kaže da se njima više svidja društvo Kanadjana. Ali bar još uz sebe imam mog voljenog Endrjua. Nije verovatno da bi on u skorije vreme mogao u Severnu Ameriku“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com