Kompletna 5G mreža mobilne telefonije startovala u Južnoj Koreji

Južna Koreja je danas pustila u rad prvu na svetu kompletnu nacionalnu mrežu mobilne telefonije pete generacije, objavio je The Korea Times.

Sva tri operatora mobilne telefonije 5G uslugu će na celoj teritoriji države pružati od petka, navodi list. Posebno se podvlači da jedan od njih, LG U Plus, koristi tehnologiju kineske kompanije Huawei.

Istog dana Samsung Technologies će promovisati Galaxy S 10 5G, prvi u svetu dostupan smartfon koji koristi tu tehnologiju, kroz dve nedelje će svoj 5G smartfon, V 50s,  prezentovati i konkurent LG.

Do kraja godine će tri miliona Korejaca biti priključeno na 5G mrežu, rekao je potpredsednik kompanije Korea telekom Lie Pil-Jae.

Sistem će vlasnicima smartfona omogućavati gotovo trenutnu vezu – 20 puta bržu nego sadašnji 4G sistem, tako da će korisnici moći da preuzmu ceo film za manje od sekunde.

Dosad nijedna mobilna mreža na svetu nije ponudila 5G uslugu na celoj nacionalnoj teritoriji, tvrdi se u Seulu.

U SAD su u nekoliko odabranih gradova ponudili 5G brzinu ali samo preko Wi-fi mreže, dok je katarska firma Ooredoo objavila da pruža 5G servis u Dohi i oko nje, ali nema uputstva za korišćenje tog servisa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com