Kremlj : Umesto fake news, uvodimo Bloomberg – news

Agencija Bloomberg je na glavnoj strani svog sajta 30 minuta u noći izmedju petka i subote držala zaglavlje „Rusija napala Ukrajinu“ uz oznaku „direktni prenos“, preneli su danas ruski mediji.

Posle 30 minuta  agencija je objavila da se radi o greški, izvinila se i najavila istragu o tome kako je do greške došlo.

„Mi unapred pripremamo zaglavlja za mnoge scenarije. Danas oko četiri sata po severnoameričkom istočnom vremenu (ponoć u Moskvi – Komersant) na našem je sajtu nenamerno objavljeno zaglavlje ‘Rusija napada Ukrajinu’. Duboko žalimo zbog toga. Zaglavlje je ukonjeno i mi ispitujemo uzroke toga što se desilo“, saopštio je Bloomberg.

Pri pokušaju da se u tu vest udje, korisnici bi dobili oznaku greške na serveru „HTTP 500″, a to zaglavlje nije bilo dostupno na zatvorenom tikeru Bloomberg-a koji koriste drugi mediji, uverio se Komersant.

Reagovao je i Kremlj.

“ Eto divne demonstracije  koliko opasna može da bude situacija koju provociraju beskonačne agresivne izjave, koje idu iz Vašingtona, iz Londona, iz drugih evropskih prestonica. To je ilustracija kakve posledice može da ima atmosfera vanredne napetosti, koja je sada stvorena zahvaljujući agresivnom delovanju naših kontrahenata u Evropi“, rekao je Dmitrij Peskov, pres sekretar ruskog predsednika upozoravajući kakve nepopravljive posledice mogub

„I sve u svemu, jedno tako ozbiljno izdanje kao Bloomberg, i očito, mi ćemo sada možda govoriti ne fake news, nego Bloomberg – news, i s razlogom“ dodao je Peskov, a prenosi Komersant.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com