Naučnik: Tesla će se u kosmosu istopiti

Elektromobil Roadster Tesla koji je superteškom raketom Falcon Heavy lansiran u kosmos, istopiće se ili raspasti na najsitnije delove u roku od godinu dana.

To će se dogoditi čak i ako se Tesla ne sudari ni sa kakvim čvrstim objektom.

Tako tvrdi stručnjak za molekularnu hemiju sa Univerziteta u Indijani Vilijam Kerol za LiveStream.

Kerol podseća da na Zemlji atmosfera i moćno magnetno polje štite ljude i automobile od sunčevog zračenja dok objekti u kosmosu zaštite nemaju. Svi organiski materijali u automobilu Tesla, koji je već napustio Zemljinu orbitu i kreće se prema pojasu asteroida, biće podvrgnuti promenama ili uništeni radijacijom.

To se odnosi na plastične mase i ugljovodonična jedinjenja, rekao je Kerol i dodao da će molekularne veze biti raskidane bez sistema te da se Tesla može raspasti i na komadiće kao nižem seckane.

Elektromobil Roadster Tesla za upravljačem ima lutku, kojoj dok traje baterija peva Dejvid Bouvi, a sve snimaju tri kamere.

Prema izveštajima sa mesta lansiranja unutar kola je napisano na engleskom“napravljeno na Zemlji, od strane ljudi“. Tako da je Elon Mask pretpostavio da će njegov Tesla negde tamo sresti nekog ko, naravno, govori engleski.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com