Novinari Trampu: Možeš nas ignorisati, ali nas ne možeš ućutkati

Urednik sajta „Columbia Journalism Review“ Kajl Poup napisao je, kako tvrdi, u ime svih svojih kolega otvoreno pismo budućem predsedniku SAD Donaldu Trampu u kome je izrazio nezadovoljstvo njegovim ponašanjem prema medijima.

„Nećemo se iznenaditi ukoliko se odnosi sa vama zategnu. Izveštaji prema kojima vaš sekretar razmišlja o pomeranju kancelarije za medije iz Bele kuće je samo nastavak ponašanja koje traje tokom cele kampanje. Vi ste zabranili novinskim agencijama da pokrivaju vaše mitinge. Vi ste se na Tviteru rugali i pretili novinarima i podsticali druge da čine isto. Vi ste se zalagali za liberalnije zakone o klevet, a pretili tužbama, od kojih se ni jedna nije ostvarila. Vi ste izbegavali novinare kada ste hteli i kršili norme na konferencijama za štampu. Vi ste ismevali novinara sa invaliditetom zato što vam se nije svidelo nešto što je napisao“, navodi se u Poupovom pismu i dodaje: „sve ovo je vaše pravo, naravno. Iako Ustav štiti slobodu štampe, on ne diktira način na koji predsednik to mora poštovati, regularne konferencije za medije se ne spominju u Ustavu“.

U pismu se navodi da će novinari još predanije pratiti rad Trampa i njegove administracije, ali da će oni odlučivato o tome šta treba objaviti a šta ne.

Poup upozorava Trampa da neće uspeti u nameri da podeli novinare.

„Kada ućutkuješ ili ignorišeš novinara na konferenciji za medije, koji je rekao nešto što ti se ne sviđa, naići ćeš na ujedinjeni front“, preti Poup i zaključuje: „u najboljem slučaju, Vi ćete ostati na ovom poslu u narednih osam godina“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com