Ovo su najskuplji domeni na svetu

Seks prodaje. U ovom slučaju za čak 13 miliona dolara. Naime, domen Sex.com 2010. godine prodat je za 13 miliona dolara čime je postao najskuplji domen na svetu.

Ova prodaja, obavljena između Escom LLC-a i sadašnjeg vlasnika Clover Holdings Ltd-a, ušla je u Ginisovu knjigu rekorda, čime je domen Sex.com dobio i potvrdio da je najskuplji na svetu.

domen

Drugi na listi najskupljih domena na svetu je Fund.com. Taj domen je 2008. godine postao najskuplji na svetu – prodat je za nešto manje od 10 miliona dolara, u kešu.

I na trećem mestu ponovo seks. Domen Porn.com kupila je kompanija MXN Limited 2007. godine za 9,5 miliona dolara.

Dijamanti su ženini najbolji prijatelji, a i mnogo vrede. Kada je domen u pitanju, dijamanti vrede tačno 7,5 miliona dolara. Upravo za tu sumu je 2007. godine prodat domen Diamond.com.

Prvu petorku zaokružuje domen Slots.com. Ovaj kocarski domen je u trenutku prodaje, 2010. godine, vredeo 5,5 miliona dolara.

U prvih deset su još i domeni Toys.com (5,1 milion dolara), Clothes.com (4,9), Medicare.com (4,8), IG.com (4,7) i MI.com (3,6).

Svim ovim informacijama treba dodati i svetsku histeriju u vezi sa domenom Holiday.com. Pre prošlogodišnje aukcije u Londonu tvrdilo se da će taj domen dostići cenu između 20 i 30 miliona dolara. Na kraju, jedina ponuda za taj domen iznosila je 4,7 miliona dolara, što je bilo 300.000 dolara ispod početne cene.

Na kraju, treba objasniti da je ovde reč bila samo o prodaji domena. Neki domeni su prodavani kao deo kompanija za mnogo više novca, a bilo je i većih ponuda za same domene, međutim one nisu bile prihvaćene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com