Peta generacija mobilne telefonije: Simens, Boš, VW traže svoja prava

Tri mobilna operatora u Južnoj Koreji su se udružila u nameri da ta država do marta 2019. godine bude prva na čijoj će celoj teritoriji biti dostupna 5G mreža mobilne telefonije, a u nemačkoj vladi će se danas voditi teški razgovori tek oko utvrdjivanja kriterijuma i pravila za dodelu 5G frekvencija, najavljenu za proleće 2019.

Na stolu, pred predstavnicima Ministarstva saobraćaja, Ministarstva privrede i Savezne agencije za veze Nemačke biće neobičan zahtev najvećih nemačkih kompanija, kao što su Simens, BASF, Boš, Udruženje nemačke automobilske industrije: oni traže da se, na aukciji za dodelu 5G frekvencija, najmanje 100 megaherca rezerviše za industriju kako bi, nezavisno od telekomunikacionih kompanija, mogla da razvija infrastrukturu za sopstvenu 5G mrežu!

Kako prenosi Frankfurter algemajne cajtung, zahtev je još pun nepoznanica – da li bi industrija na aukciji nastupala kao konzorcijum, kako je zamišljeno pitanje finansiranja i slično, ali težina kompanija, koje su pokazale ambiciju da se bave mobilnom telefonijom dosad rezervisanom za mobilne kompanije, obećava tešku diskusiju.

Telekomunikacione kompanije na čelu s Dojče telekomom su, naravno, već protestovale ukazujući na mane raznih varijanti po kojima bi Simensu i Co bilo udovoljeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com