Pokemoni Nintendu doneli skoro osam milijardi dolara!

Ah, taj ludi, ludi svet. Zaista!

Da vam je neko koliko juče rekao da će Pokemoni bilo kome za samo par dana doneti osam milijardi dolara, da li biste poverali? Mi ne verujemo ni u ovoj sekundi, ali tako je.

Verovatno se primetili na društvenim mrežama iznenadnu prepopularnost Pokemona, karaktera iz istoimene video igrice, potom animea, pa stripa, filma i čega sve ne (nismo stručnjaci, pa nas slobodno ispravite). I sve se to dešava zbog igrice za pametne telefone koja se zove Pokemon GO. Koliko smo mi nestručni shvatili u pitanju je „hvatanje“ Pokemona u takozvanoj izmenjenoj realnosti – vašem stanu, zgradi, ulici, naselju, gradu… Idete okolo, gledate u telefon i hvatate Pokemone. Zapravo, vi tako postajete Pokemon trener, a naredni nivo igrice je borba sa drugim Pokemon trenerima. Normalno!

Možda zvuči blesavo, ali ja sam svog unuka…ne, ne, to je neka druga priča, ali takođe blesava. No, zaista je tako i upravo zahvaljujući ovoj igrici japanska kompanija Nintendo, kreator Pokemon GO-a kroz dve kompanije u kojima je investitor, već je zaradila 7,5 milijardi dolara na sopstvenoj berzanskoj vrednosti. Prvo je prošle nedelje, nakon puštanja igrice u etar, akcija Nintenda skočila za 9,3 odsto, da bi danas upisala najveći rast na berzi još od 1983. godine – 24,52 odsto!

O kakvoj pomami za Pokemonima se radi najbolje govori podatak da je igrica već skinuta na oko 5 odsto svih pametnih telefona sa Android operativnim sistemom u SAD! I naravno da je trenutno najpopularnija aplikacija kako na iOS Store-u, tako i na Google Play-u.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com