Prislušluškivanje: Trampa ipak pratili, ali slučajno

Šef Komiteta za obaveštajne službe Predstavničkog doma američkog kongresa Devin Nunes potrdio je da je predsednik SAD bio predmet „slučajnog praćenja“ američkih specijalnih službi u toku „običnog nadzora“ stranih gradjana u kome nema ničeg nelegalnog.

„Nikakve kriminalne istrage Trampa nije bilo“, rekao je Nunes a prenosi CNN. On je dodao da je to bilo obično prikupljanje informacija, obično praćenje stranaca u vreme kad Tramp još nije stupio na dužnost predsednika, ali je priznao i da se tokom tog redovnog posla došlo do „bitnih informacija o Trampu“ i njegovom okruženju.

Nunes nije precizirao o gradjanima kojih država se radilo, ali je rekao da predmet prismotre nisu bili odnosi ni Trampa ni njegovog okruženja sa Rusijom.

Nunes je o svojim saznanjima najpre obavestio medije i samog Trampa, pa mu je zamereno što infrmaciju najpre nije podelio sa kolegama u Komitetu za obaveštajne službe.

Tramp je ranije izjavio da je dobio informaciju kako je bivši američki predsednik Barak Obama naredio prisluškivanje telefona u Trump Tower.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com