RTS: SBB nastavlja da pljačka gradjane Srbije

Na pretnje kompanije SBB da će zbog zabrane emitovanja filma „Dara iz Jasenovca“ na platformi EON preduzeti zakonske mere protiv RTS, Radio Televizija Srbije je odgovorila saopštenjem u kome SBB optužuje da pljačka i gradjane Srbije i RTS.

„Umesto što bez ikakvih dokaza optužuje RTS za nešto što on nije učinio, SBB bi prvo trebalo da objasni zašto je nezakonito emitovala na svojoj platformi EON film ‘Dara iz Jasenovca’. I da objasni svim gradjanima Srbije zašto pljačka i njih i RTS jer na svojoj platformi EON nezakonito emituje programe najgledanije televizije u Srbiji“, saopštio je RTS.

RTS tvrdi da je Privredni sud u Beogradu februara 2019. godine presudio da SBB nezakonito emituje programe RTS-a na svojoj platformi EON.

„Čekajući konačnu presudu, podsećamo da je RTS za istovetno kršenje zakona, svojevremeno tužio i televiziju PINK i da su sve sudske instance – Privredni sud, Privredni apelacioni sud i Vrhovni kasacioni sud – presudile u korist RTS-a“, navodi se u saopštenju dalje.

RTS ističe da „SBB pljačka i gradjane Srbije i RTS“ tako što neovlašćeno omogućava odloženo gledanje RTS sadržaja.

„To pravo on može da stekne jedino na osnovu ugovora sa RTS-om, ali naučen da se dugi niz godina ponaša bahato, da za njega ne važe zakoni Srbije, SBB odbija da potpiše taj ugovor sa našom kućom“, saopštava RTS.

RTS podvlači da je sve emitere, koji preuzimaju njegov program, obavestio koja je prava kupio od vlasnika filma „Dara iz Jasenovca“ i da u vezi sa tim nikome nije dao ništa što mu ne pripada.

Ali SBB uzima ono što mu ne pripada što je povod da ga tuže i RTS i vlasnik filma „Dara iz Jasenovca”, zaključuje se u saopštenju RTS-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com