Sajber komedija na liniji Vašington–Moskva

Vašington i Moskva su nastavili da razmenjuju pretnje novim sajber oružjem.

SAD i Rusija

Pošto je Vašington i zvanično optužio Moskvu da stoji iza hakerskih napada na sajt Demokratske stranke, a tv-stanica obavestila javnost o pripremi široke tajne sajber operacije CIA protiv rusksih institucija, američki potpredsednik Džo Bajden je toj tajnosti dao i svoj doprinos: te će napade osetiti ruski predsednik Vladimir Putin, a oni će se „desiti u vreme koje mi odaberemo i u okolnostima u kojima će imati najveći efekat“.

Zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov je ove pretnje ocenio kao zabrinjavajuće: „Za nas je sve to zabrinjavajuće i izaziva veliku brigu to što se Rusija pretvorila u kartu na koju se igra u predizbornoj borbi Amerikanaca“, rekao je Rjabkov. On je rekao da nove porcije pretnji neće Rusiju zateći nespremnu, a pogotovo neće učiniti da se ona sagne. „Tu se ne radi o diplomatiji megafona, jer tu  nikakve dilomatije nema, nego prosto o kricima kao na pijaci. Tom drekom nas nećeš pobediti ni uplašiti“, rekao je Rjabkov.

I mada je Jurij Ušakov pomoćnik ruskog predsednika Vladimira Putina izjavio da će Moskva naravno odgovoriti ako do takvih napada dodje, pogotovo što se u vezi sa njima pominju najviši ruski rukovodioci, posle Vikiliksa ozbiljnost američke pretnje je ismejao i Edvard Snouden bivši saradnik CIA: „Čini mi se da niko nije objasnio potpredsedniku Bajdenu šta znači pojam ‘tajna operacija“.

Šta da se kaže? Možda i ne ispadne tako smešno. Pitanje je za koga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com