Smešna strana sveta: Smetaju li novinarima skupe cipele da vide istinu

Pre svega najpoznatiji ruski novinari zasuli su smešnim i podsmešljivim komentarima poruku koju im je iz Pariza, a posle prvog susreta s ruskim predsednikom Vladimirom Putinim, uputio ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

„Dodjite, ja ću vam lično pokazati. Samo da bude realno. A ne kao vaši, kao drug Solovjov (Vladimir Rudolfovič, poznati ruski TV novinar), u Moskvi priča šta se dešava (u Ukrajini), a ja uvek govorim, vi dodjite direktno, šta se kod nas dešava, pogledajte, prošetajte, nožicama, ručicama, okicama. Ništa strašno ako isprljate cipele Brioni ili koje već…”, rekao Zelenski, a prenosi list Vzgljad.

Ruski novinari koji obimno (zlo)upotrebljavaju činjenicu da je ukrajinski predsednik po profesiji komičar, odmah su se dohvatili cipela Brioni.

Vladimir Solovjov je objavio sliku svojih kamuflažnih dubokih patika i cipela koje nosi u svojim kontroverznim emisijama kao dokaz da ni o kakvim Brionima nema ni reči. Da još jednoj marki ne bi bila napravljena besplatna reklama, Solovjov nije rekao, a nije ni pitan o tome koju (jeftinu) marku cipela nosi.

Odmah su se nadovezali i drugi poznati ruski novinari medju njima i šefica RussiaToday Margareta Simonjan.

„Volodja Silovjov, skidaj cipele Brioni! Provaljen si!”, gušila se u (pod)smehu Simonjan.

U utorak uveče se Vladimir Solovjov, u svojoj emisiji, čudio što ga Zelenski naziva drugom Solovjovim. Kod nas u Srbiji bi to bilo protumačeno ideološki, ali ne i kod Solovjova.Jedino po čemu bi Zelenski i on mogli da budu drugovi, zaključio je Vladimir Solovjov je to što su obojica Jevreji.

Inače se rado raspravlja o platama najpoznatijih ruskih novinara. Jedini koji je otprilike iznos svoje plate objavio je Andrej Malahov, voditelj državne televizije Rusija 1, na kojoj radi i Solovjov. Malahov je rekao da je na prethodnom radnom mestu imao platu od 50.000 dolara mesečno , a da mu je plata i sada podjednako teška.

U okviru nedavne razmene zatvorenika izmedju Ukrajine i Rusije, razmenjen je i šef dopisnik RIA Novosti-Ukrajina Kiril Višinski, pošto je duže od godinu dana proveo u ukrajinskom zatvoru pod optužbom za veleizdaju. Višinski je sada izvršni direktor informativne agencije Rusija danas i član Komisuje za razvoj civilnog društva i ljudska prava pri predsedniku Rusije.

Za one koji ne znaju, na primer, primerak „Oxford cipela sa budimpeštanskom mustrom“ italijanske marke Brioni na Internetu se nudi uz popust od 30% i tada koštaju 992 evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com