Šta briga urednika kako mu se izdržava medij

Aleksej Venediktov glavni urednik i član Saveta direktora opozicionog radija „Eho Moskve“, poznatog po svom kritičkom stavu prema zvaničnoj ruskoj politici, izvinio se javno ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i podneo ostavku na mesto u Savetu direktora.

Venediktov je najpre demantovao tvrdnju Putina, iznetu u toku „Direktne linije s predsednikom“ da državna kompanija Gasprom finansira  „Eho Moskve“ a ne meša se u uređivačku politiku tog medija.

„Pri razmatranju budžeta mi smo odjednom obratili pažnju na kredit od 48 miliona rubalja, koji je uzet bez našeg odobrenja“, rekao je Venediktov.

Kredit je Gasprom banka odobrila „Ehu Moskve“ uz kamatu od 2%!

Venediktov je rekao da će kredit biti vraćen, ali da se svejedno može smatrati finansiranjem od državne banke.

„To jest, predsednik je bio u pravu, a ja, koji sam ga demantovao, član Saveta direktora, nisam bio u pravu. Znači, predsednik o onome što se dogadja u kompaniji, zna više nego ja, koji sam član Saveta direktora u ime manjinskih vlasnika“, rekao je Venediktov, koji je na mestu glavnog urednika „Eha Moskve“ od 1998. godine.

On je odlučio da se ubuduće posveti samo svom uredničkom poslu.

Ovo je još jedna od kontroverzi vezanih uz radio „Eho Moskve“, budući da je većinski vlasnik (66%) tog radija Gasprom media.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com