TASS tajno u Trampovom kabinetu

Izmedju Vašingtona i Moskve izrodio se novi medijski skandal. Najpre na susret izmedju američkog predsednika Donalda Trampa i ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova nije pozvana američka štampa. A onda su se sa tog susreta pojavile samo fotografije fotoreportera TASS-a Aleksandra Šćerbaka iako je svoj posao radio i zvanični fotograf Bele kuće.

Umalo diplomatski skandal: američki mediji tvrde da su Rusi prekršili dogovor o neobjavljivanju slika, a Ministarstvo inostranih poslova Rusije da je sve bilo legalno.

Vašington post ne veruje da je fotoreporter TASS-a na mestu tako interesantnom za američku nacionalnu bezbednost samo fotografisao. A Bela kuća odgovara da su Šćerbak i njegova oprema detaljno provereni.

Nesporazum ima svoju predistoriju: Kremlj je nedavno demonstrirao svoju mrzovolju prema intervenciji SAD u Siriji tako što je slikao, ali nije emitovao fotografije sa susreta Vladimir Putin – Reks Tilerson. Američki mediji su očito smatrali da je odgovarajući diplomatski odgovor mogao da bude samo isto tretiranje Lavrova. Kad ono, Lavrova u Ovalnom kabinetu fotografisao i to TASS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com