Zakerberg pred Senatom: 20.000 novozaposlenih protiv ruske opasnosti

Šef kompanije Fejsbuk Mark Zakerberg nastavlja danas svoje svedočenje pred Odborom za trgovinu i Odborom za pravosudje američkog senata.

U poslovnom odelu i sa kravatom Zakerberg, koji je za pripremu ovog svedočenja angažovao advokatsku kancelariju Wilmer Hale, prikazao je Fejsbuk kao „idealističnu i optimističnu kompaniju“ kojoj je najvažnije povezivanje ljudi.

On je odgovornost za skandal sa zloupotrebom podataka 87 miliona korisnika preuzeo na sebe i uveravao je da oglašivači i programeri neće preuzeti primat dok je on na čelu kompanije.

Najavio je novi dokument o zaštiti privatnosti, pošto sadašnji niko ne čita, i složio se sa više državne regulative u oblasti u kojoj deluje Fejsbuk.

Vraćajući se na svoju omiljenu rusku temu pokušao se da pomeri težište diskusije sa skandala s Cambridge Analytica na stalnu opasnost od ruskih pokušaja da zloupotrebe njegove sigurnosne mere. Ocenjujući da se radi o „trci u naoružanju“, on je najavio da će Fejsbuk do kraja godine zaposliti još 20.000 radnika kako bi bio korak ispred Rusije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com