Zašto bi Telenor prodao svoj posao na Balkanu?

Mergermarket je potvrdio svoju reputaciju da svojim klijentima ovakve dilove najavljuje mesecima pre nego što postanu javni: Telenor je najpre demantovao a zatim potvrdio informacije da ima ponudu za prodaju svojih kompanija u Bugarskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a moguće je u Madjarskoj. U saopštenju je Telenor naveo da je, imajući u vidu interes svojih akcionara, započeo proces evaluacije te ponude i da očekuje da će ga okončati tokom prvog kvartala 2018. godine.

U vesti Megamarketa od 19. januara, koju je preneo bugarski Capital, navodi se ponuda od 2 milijarde evra za posao Telenora u Bugarskoj, a kao mogući kupac pominje se američki fond KKR, o čijem se interesu za Telekom Srbija izvestavalo sredinom prošle godine.

Mobile world live tvrdi da bi se moguće prodaje uklopile u Telenorovu strategiju prikupljanja sredstava i smanjenja troškova u nameri da Telenor opet postane “rastuća kompanija“. Realizacija te strategije počela je prošlogodišnjom prodajom svih operacija u Indiji – drugom po veličini tržištu na svetu.

One thought on “Zašto bi Telenor prodao svoj posao na Balkanu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com