Zbog slobode novinarstva: Predsednik Opštine Grocka na slobodi

Drugi osnovni sud u Beogradu odbio je žalbu Drugog osnovnog tužilaštva na odluku o puštanju na slobodu predsednika Opštine Grocka i predsednika Opštinskog odbora SNS Grocka Dragoljuba Simonovića, prenosi sajt Udruženja novinara Srbije vest portala Cenzolovka.

Sud zahtev Drugog osnovnog tužilaštva smatra neosnovanim, rekla je za Cenzolovku portparolka Suda Irina Kovačević.

Simonović je bio pritvoren pod sumnjom da je nalogodavac spaljivanja kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića u noći 12. decembra 2018. godine.

Iz pritvora su pušteni i organizator i izvršilac ove paljevine Aleksandar Marinković i Igor Novaković. Sud je ocenio da su „prestali razlozi zbog kojih im je odredjen pritvor“. Cenzolovka saznaje da je Marinković opet pritvoren, ali zbog drugog krivičnog dela.

Milan Jovanović, čija je kuća zapaljena, i Željko Matorčević, takodje novinar portala Žig info napadnut pre paljenja Jovanovićeve kuće, izrazili su, posle ovih odluka suda, bojazan za svoju bezbednost.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da „Jovanoviću ni u jednom trenutku nije ukinuto obezbedjenje, on i dalje uživa zaštitu policije na način koji je policija procenila da je adekvatan“.

Jovanović je, medjutim, za sajt Udruženja novinara izjavio da policija dežura pred iznajmljenim stanom u kom sada živi, ali kad se kuda kreće po gradu, zaštitu nema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com