Agencija nema dozvolu: Gradjani Srbije zatočeni na grčkoj granici

Kako portal Ekonomske Vesti saznaje trenutno se na graničnom prelazu Dojran izmedju Grčke i Makedonije, na grčkoj strani, u svojevrsnom pritvoru nalazi nekoliko državljana Srbije koji su kombijem agencije GEA Tours krenuli iz Soluna.

GEA Tours, rekli su za portal Ekonomske Vesti putnici, navodno nije ovlašćena da vrši ovu vrstu prevoza na teritoriji Grčke pa je zbog toga i nastao problem na graničnom prelazu.

Putnici se na graničnom prelazu nalaze već osam sati, od subote u 18 časova.

Izvori portala Ekonomske Vesti tvrde da vlasnik kompanije GEA Tours, najpoznatije po vršenju prevoza kombijima, nije pokazao zainteresovanost da situaciju reši. Nakon nekoliko sati on je zaglavljenim putnicima poručio da će u nedelju uveče doneti novac potreban za puštanje grupe sa graničnog prelaza.

Medju putnicima se nalazi i jedna državljanka Grčke.

Vozaču kombija GEA Tours oduzete su tablice, a putnicima putne isprave. Grčka policija zahteva plaćanje kazne u iznosu od 1.500 evra kako bi vozača i putnike pustili sa granice.

Oko tri sata ujutru, kako saznaje portal Ekonomske Vesti, putnici su skupili novac potreban za plaćanje kazne pa je put nastavljen.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com