Čak će i Boljšoj teatr poželeti publike!

Oni su stvarno najbolji, ali svako ko je pokušao zna kako je nemoguće doći do inače skupe karte za operske i baletske predstave Boljšoj teatra.

Ali korona je promenila sve, pa i to: Boljšoj teatar ne može na svojoj kasi da rasproda karte čak ni za 50% sedišta, koliko je ruskim epidemiološkim propisima trenutno dopušteno da se popuni, izvestila je ruska državna televizija.

Na strane posetioce ni tako vrhunsko pozorište u doba pandemije ne može da računa.

Generalni direktor Boljšoj teatra Vladimir Urin izjavio je da će taj problem pokušati da reše popustom na karte u sklopu svog projekta Boljšoj za mlade.

Boljšoj je ponudio pet operskih i pet baletskih predstava za koje karte po privilegovanoj ceni mogu kupiti ruski državljani stari od 16 do 25 godina, uz pasoš.

Cene karte se kreću od 300 rubalja (3,3 evra) za operske predstave Seviljski berberin i Boemi na novoj sceni do 2.000 rubalja (22 evra) za baletske predstave Ivan Grozni i Kćer faraona.

Novinarka Ekonomskih Vesti je pre koju godinu došla do karte za mesto na trećoj galeriji nove scene Boljšoj teatra za premijeru baleta „Zlatno doba“ po ceni od 7.500 rubalja (110 evra).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com