Crna Gora se sprema za leto

Ako ste ovog leta naumili u Crnu Goru na odmor, pa još automobilom, ne zaboravite sledeće upozorenje: komunalna policija u pratnji pauka ima običaj selektivno da kupi automobile s registracijom iz Srbije.

Nismo ni mi verovali pritužbama gradjana Srbije, ali se novinar Ekonomskih Vesti lično u to uverio u Kotoru, u nedelju 5. maja.

Dakle, obratite na to pažnju pre nego što kolima krenete po Crnoj Gori, pre nego što platite 120 evra ili pozovete nekog da interveniše, na to su u Crnoj Gori i dalje osetljivi.

Problem parkiranja postoji. U to nema nikakve sumnje. A još je daleko od pune turističke sezone.

Ove su fotografije snimljene u Budvi 7. maja. Ko će brže: pauk ili vlasnik? Ovog puta vlasnik. Umalo. Bogami je bilo povuci – potegni. Uz arbitražu na licu mesta: pauk se sprema, pa rasprema…

Kad smo kod Kotora – još jedan nekad vrlo poznat hotel na Crnogorskom primorju je srušen. Čuveni hotel „Fjord“, sa dugom (pred)istorijom, poslovično zamršenom privatizacijom, od sredine prošle godine je gomila šuta i loma.

Sam stari Kotor je divan (jer je pod zaštitom UNESCO), restorani izgledaju zaista svetski, a ovo inače dugogodišnje ruglo od hotela „Fjord“ će, po svemu sudeći, turiste dočekati i ove godine.

Nedaleko od Kotora su Njeguši. Poznati po rodnoj kući Njegoša i njeguškoj pršuti.

Sama činjenica da je tu rodna kuća Njegoša je dovoljna podloga za uspešan turizam. Nije iskorišćena. Ispred Njegoševe kuće nalazi se ova ruševina, slučajni sagovornici tvrde, jedni  da je tu bio starački dom Saveza boraca, drugi da je bilo odmaralište.

Pršuta je 18 evra kilogram, domaćini su ljubazni, ukusna je, od holandskog mesa.

Kad smo već kod cena, početak je maja, van sezona, na moru ima i turista.

Ovaj snimljen u Bečićima baš je hrabar.

Evo koliko će da vas košta kapućino ili kafa u budvanskoj kafani „Mogren“ i riblja čorba u takodje čuvenim „Tri ribara“ u Rafailovićima.

Baš vam se otvorio apetit, ponuda je raznovrsna i cene:

 

 

Ah da, jedna kugla sladoleda je 1 evro.

Može vam takodje biti važno. Radna snaga traži se već sada. Na vreme.

U Budvi se gradi kao na Zlatiboru. Baš tako.

Budvani majske praznike rado provode baš na Zlatiboru. Zato što je na Zlatiboru sezona cele godine, a ovde baš (ili još) nije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com