Ekonomske Vesti na Zanzibaru: Dala dala!!!

Bolje od GSP-a, verujte mi!

 

Dala dala je sistem javnog prevoza na Zanzibaru. Internet kaže da je u pitanju odgovor preduzetnički nastrojenog stanovništva na nedostatak pravog sistema gradskog prevoza, ali Dale dale u svakom smislu te reči funkcionišu besprekorno.

img_20161127_231736-1

U pitanju su mini-busevi, ponekad pravi, a ponekad otvoreni – vozač ima kabinu, dok je ostatak vozila zapravo drvena konstrukcija napravljena na prikolici u kojoj putnici sede na dve drvene klupice obložene nekim tankim materijalom, ili na podu ako je gužva, ili vise na spoljašnjoj strani vozila pridržavajući se za šipke ako je baš gužva…

Dala dala je pouzdan vid transporta na Zanzibaru, iako Internet tvrdi drugačije. Ali mi vam prepričavamo iskustvo iz prve ruke.

20161127_153735-1

Prva Dala dala, primera radi, iz mesta Uroa, na istočnoj obali glavnog ostrva Zanzibara Unguje, kreće oko 7 i 30 izjutra put grada Zanzibara, dok je poslednji povratak oko 18 časova. Za ostala mesta na Zanzibaru, poput Čvaka zaliva ili neviđeno popularnog Kverekvea (Dala dala broj 510 koja ide na svakih 10 sekundi, subjektivan je osećaj bio jedne večeri) poslednje putovanje iz grada Zanzibara obavljaju oko osam uveče, možda i kasnije. Ukupno ima sigurno više od 30 linija i koliko sam shvatio svima je početna stanica grad Zanzibar.

 

Cena putovanja Dala dalom je 1.500 tanzanijskih šilinga, što je nešto manje od 75 američkih centi, ali samo kada je reč o daljim destinacijama. Toliko upravo košta putovanje od Uroe do grada Zanzibara, koji su međusobno udaljeni nešto više od 30 kilometara. Za kraće destinacije cena naravno pada. Sve do nekih 300 šilinga (oko 15 centi) koliko košta vožnja po gradu Zanzibaru.

Samo iskustvo putovanja Dala dalom, koje su često prepune i staju uz put da pokupe svakog ko im mahne, neprocenjive je vrednosti. Ne samo što ćete biti oduševljeni vožnjom ovim čudnim prevoznim sredstvom, ukoliko se nađete u otvorenoj Dala dali, već će vas oduševiti i ponašanje lokalnog stanovništva. Prema turistima su izrazito srdačni – napraviće vam mesto da sednete čak iako već nekoliko njih sedi na podu ili visi sa strane, objasniće vam gde da siđete da biste došli do mesta do kog ste pošli, smeškaće vam se, napraviti fotografiju s vama ukoliko baš želite da se pohvalite prijateljima na Fejsbuku… A i međusobno su srdačni. Onima sa prtljagom će pomoći da prtljag, obično neko voće i povrće a neretko i građevinski materijal (drvo, lim, cigle…), smeste u Dala dalu ili na krov.

Žene su uglavnom tihe u Dala dali, ali ne zbog toga što su u ovom delu muslimanskog sveta ugnjetavane, već to nekako više izgleda kao da drže do sebe – damski. Međutim, međusobno često komentarišu, rečima ili pogledom, one koji ulaze, one koji izlaze, one koji tokom vožnje ne zaklapaju…

A kondukteri?! Beneficirani radni staž! Ti momci za početak tokom cele vožnje vise na Dala dali, sa spoljašnje strane naravno. Kao najiskusnije akrobate penju se na krov kada se gabaritni prtljag pakuje, a potom se sa istog tog krov, kada je vozač već krenuo dalje, spuštaju i vraćaju na svoju viseću poziciju. Kada naplaćuju karte tokom vožnje balans održavaju ubacujući glavu u Dala dalu. Kolika god da im je plata, a sigurno nije više od 70 dolara mesečno, zaslužuju povišicu!

img_20161127_231728-1

Dakle, izvinjavam se gospodinu Vesiću, alii Dala dala 1, GSP 0!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com