Idete na karneval u Veneciji, pazite se ovih restorana…

Nevladina organizacija April 25 group iz Venecije upozorava turiste da će rizik od sumanutih računa po venecijanskom restoranima rasti s približavanjem čuvenog Venecijanskog karnevala, koji počinje 27. januara.

Portparol grupe Marko Gasparineti izjavio je, kako prenosi britanski The Telegraph, da se grupa nosi mišlju da na svom sajtu objavi telefonski broj na koji bi turisti mogli da traže pomoć, kad ih oderu u nekom od venecijanskog restorana.

Tema je dospela i do medija van Italije pošto je jedan britanski turista pisao gradonačelniku Venecije, a nakon njega se grupa japanskih studenata obratila direktno venecijanskoj policiji.

Britanac je gradonačelniku podastro račun koji mu je naplaćena u Trattoria Casanova, a Japanci su pomoć policije zatražili odmah pošto im je u Osteria da Luca, u blizini crkve Svetog Marka, 1.100 evra naplaćeno za tri steka i porciju ribe plus mineralnu vodu.

„To su samo poslednji od mnogih takvih slučajeva“, kaže Gasparineti i dodaje da svako ko „ovako dovodi u pitanje dobar imidž Venecije, šteti svim Venecijancima“.

Napravljena je i anketa medju gostima dva pomenuta restorana: 89% je Osteria da Luca ocenilo kao „užasan“ restoran, a 59% takvo mišljenje ima o Trattoria Casanova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com