Kinezi kupuju Političku školu u Kumrovcu!

Delegacija kineskih privrednika posetila je danas rodno mesto Josipa Broza Tita, koji u Kini još uživa veliki ugled, slikom i rečju objavio je HRT.

Kineska biznismenka gospodja Ju je pred TV kamerama izrazila zainteresovanost  za kupovinu zapuštene Političke škole u Kumrovcu, koja je sada hotel „Zagorje“. Tender za prodaju bivše Političke škole Kumrovec je u toku, početna cena je oko 12 miliona kuna.

Kumrovec sada poseti 100.000 turista godišnje i ambicije grada su da se razvije u prestižan turistički centar, a uzor im je susedni slovenački grad Podčetrtek.

Druga veoma zanimljiva, ali isto tako nejasna, vest je da je Zagreb pozvao najveće kinesko brodogradilište da dodje i razmotri mogućnost učešća u restrukturiranju brodogradilišta „Uljanik“ u Puli i „3. maj“ u Rijeci.

Budući da su oba brodogradilišta pred stečajem i da se rešenje niotkud ne nazire, ova vest je podstakla hrvatske novinare da insistiraju na odredjenijim odgovorima ministra privreda Darka Horvata. Ali on je rekao: „Neću takvu mogućnost otkloniti do zadnjeg“. Toliko.

Kinezi inače grade Pelješki most, koji je investicija vredna gotova pola milijarde evra. Trebalo bi da bude završen do januara 2021. godine.

U Dubrovniku sutra počinje tradicionalni susret u formatu 16+1 izmedju Kine i država centralne i istočne Evrope. Tim povodom u Hrvatsku je juče stigao kineski premijer Li Kećijang. On je izjavio da su kinesko-hrvatski odnosi u dijamantskoj fazi. Njegovoj poseti je u Hrvatskoj dat ogroman značaj sa elementima euforije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com