Letovanje: Nemačka potpisuje sporazume s pojedinim državama

Nemački ministar inostranih poslova Haiko Mas nije isključio mogućnost da Nemačka, zavisno od epidemiološke situacije, sa pojedinim državama potpiše separatne sporazume o letovanju Nemaca.

Nemci najviše letuju u Austriji, Italiji, Španiji, Turskoj i Grčkoj.

Pošto je nemačka vlada još jednom do 14. juna produžila važenje „upozorenja za putovanje“, kojim se Nemci odgovaraju od putovanja u inostranstvo, Mas je izjavio da bi najbolje bilo evropsko rešenje, ali da Nemačka ima u vidu da je situacija s pandemijom koronavirusa različita od zemlje do zemlje.

“Nije isključeno, a imajući u vidu razlike u rezultatima borbe s pandemijom u pojedinim zemljama, da napravimo diferencijaciju. Ali o tome ćemo odlučiti narednih nedelja”, rekao je Mas a prenose nemački mediji.

Tkz. Reisewarnung, koji je u Nemačkoj dosad primenjivan kad se radilo o putovanjima u oružanim sukobima zahvaćena područja, uveden je 17. marta s važenjem do kraja aprila, pa je produžen do 3. maja i sada do 14. juna.

U Nemačkoj se početak školskih raspusta smatra početkom sezone letovanja. Pokrajine školske raspust započinju u različito vreme, a sezonu 22. juna otvara Mecklenburg – Vorpommern.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com