Ministar policije: Hrvatska policija i nulta tolerancija na nasilje

Hrvatski ministri policije i pravosudja Davor Božinović i Dražen Bošnjaković osudili su danas napad na grupu sezonskih radnika, koji se dogodio 9. juna u Supetru na Braču.

Medju sezoncima su bila i dvojica srpske nacionalnosti, zbog čega je do napada i došlo.

Ministar Božinović je pred TV kamerama tvrdio da hrvatska policija ima nultu toleranciju na nasilje i da su dvojica od napadača iz Supetra uhapšena.

Oni su, doduše, već privodjeni, pa pušteni.

Sudeći po televizijskom nastupu ministra hrvatske policije, oko slučaja iz Supetra se zbila još neka javnosti nevidljiva neprijatnost.

Kasno u utorak saopštenje je izdala i Splitsko-dalmatinska policijska uprava.

U tom se saopštenju navodi, kako informaciju Hine prenosi Jutarnji list, da su tokom dana uhapšena i dovedena u službene prostorije dvojica mladića, koji su već ranije bili na obradi, a u vezi sa sramnim napadom u Supetru na ostrvu Braču „na sezonske radnike čiji je jedini ‘krimen’ bio to što su krive nacionalnosti“.

Jutarnji list saopštenje prenosi opširno, a u njemu se navodi da se nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju identifikacije ostalih učesnika dogadjaja iz Supetra.

„Sprovodeći dalje kriminalističko istraživanje napada na osobe koji se dogodio 9. juna u 4 sata u Supetru, u koordinaciji s nadležnim Opštinskim državnim tužilaštvo u Splitu, prikupljena su saznanja i dokazi iz kojih je proizašla sumnja da su ranije obradjivani 22-godišnjak i 19-godišnjak počinili obeležje krivičnog dela, radi čega su danas i uhapšeni i dovedeni u službene prostorije policije. Sumnjiče se da su 9. juna oko 4 sata u Supetru na Braču, na naročito drzak i nepristojan način, zajedno s još za sada nepoznatim osobama, fizički napali pet osoba u dobi od 21 do 26 godina i doveli ih u ponižavajući položaj, čime su ostvarili obeležja krivičnog dela Nasilničko ponašanje iz člana 323a Kaznenog zakona, a u vezi sa kaznenim delom Zločinom iz mržnje član 87 stav 21 Krivičnog zakona, zbog čega je protiv njih podneta krivična prijava i privedeni su pritvorskom nadzorniku“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com