Ministre, gradski WC stvarno može biti turistička atrakcija!

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, danas je javno prozvao neimenovanu lokalnu samoupravu koja se na konkurs za podsticaj razvoja turističke infrastrukture javila sa projektom izgradnje gradskog WC-a. Taj projekat, kao i neke druge, ministar je nazvao glupostima.

Međutim, istraživala je ekipa portala Ekonomske Vesti, javni WC-i zaista mogu biti turistička atrakcija, verovali ili ne.

Kavakava 2

Tako se novozelandski gradić Kavakava diči javnim WC-ima koje je dizajnirao austrijski umetnik i arhitekta Fridensrajh Handertvaser. Javni WC-i koje je dizajnirao Handertvaser, još 1998. godine, pominju se kao glavna turistička atrakcija u Kavakavi.

Paija

Slično je i u Paiji, još jednom novozelandskom gradu (ma šta je sa Novozelanđanima i javnim WC-ima!?). Tamo je jedna organizacija odlučila da uzme stvar u svoje ruke i ruinirane gradske WC-e pretvori u, bili su slobodni istaći, turističke atrakcije.

Bohol

Onda, tu je i WC jedne benzinske stanice u Boholu, na Filipinima. Taj WC je zahvaljujući svom izgledu dobio svetsku slavu. Američki, britanski, australijski i kineski mediji su pisali o ovom WC-u, koji je opremljen, ocenili su ti mediji, bolje od mnogih stanova i kuća.

Uostalom, čak i turistički radnici smatraju da javni WC-i mogu biti turistička atrakcija. Brunvin Vajt, koja se bavi marketingom u turizmu više od 20 godina, rekla je da su javni WC-i sada ozbiljna stavka u turističkim marketinškim planovima. Ona je čak navela primer Belfasta koji na društvenim mrežama promoviše javne WC-e isto koliko i, primera radi, zoološke vrtove, dvorce…

Zato, ministre Ljajiću, dajte pare za gradski WC, možda CNN uradi reportažu!

One thought on “Ministre, gradski WC stvarno može biti turistička atrakcija!

  • 1. jun. 2015 at 23:08
    Permalink

    Pa i bolje bi im bilo da malo srede javne wc-e,a ne da prodaju prazne price.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com