Oštar odgovor Podgorice Moskvi

Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore odlučno je odbacilo „neutemeljene optužbe o ‘antiruskoj histeriji’ u Crnoj Gori“ koje je juče iznela Marija Zaharova, direktorka Direkcije za ingormacije Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije.

„Nije zabilježen nijedan slučaj da je bilo koji ruski biznismen ili turista doživio neprijatnosti u Crnoj Gori, niti u našoj zemlji postoji bilo kakav vid neprijateljskog raspoloženja prema ruskom narodu. U to mogu da se uvjere hiljade ruskih gradjana koji na današnji dan borave u našoj zemlji“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu crnogorskog ministarstva kojem je na čelu Srdjan Darmanović.

„Riječ je dakle o pukoj manipulaciji i nastavku specijalnog medijskog rata koji se iz Moskve vodi protiv Crne Gore, sa svima dobro poznatim motivom opstrukcije priključenja Crne Gore NATO savezu“, ističe se u saopštenju i dodaje da će  sve odluke o budućnosti Crne Gore „samostalno i suvereno donositi Vlada i Skupština Crne Gore, u skladu sa ustavom, svidjalo se to Moskvi ili ne“.

„Umjesto lažnih optužbi na račun crnogorske vlasti, pozivamo i ovoga puta Rusiju da sve nejasnoće i nerazumjevanja razriješimo u direktnim i otvorenim razgovorima, koje zvanična Moskva uporno izbjegava“, zaključuje se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova Crne Gore.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com