Smešna strana sveta: Ne tuširajte se u hotelu Toyoko Inn, inače…

Japanski hotel Toyoko Inn u Frankfurtu na Majni je jeftin. Nalazi se na ne baš lepom mestu, ali je gotovo na korak od svih glavnih tačaka u gradu: Glavne železničke stanice, Opere, pozorišta, Hauptwache, zgrade Dojče banke i ostalih banaka, nije daleko ni čuveni Zeil, mada je u medjuvremenu za uživanje i kupovine privlačnija postala udaljenija Berger štrase…

Dakle, hotel Toyoko Inn u Frankfurtu je jeftin – 39 evra po osobi, prenoćište sa doručkom.

„Vi to ozbiljno“, pita nas gost u hotelu Toyoko Inn. Taj se japanski lanac ponosi da su mu 95% zaposlenih žene, a skoro svi menadžeri udate žene, dakle nema predrasuda ni po jednom ženskom osnovu, pa jedna od tih 95% će s lakim osmehom, za slučaj da njen nemački niste dobro razumeli: „Ponesite i ovaj papir, molim“.

A na papiru mrtvo ozbiljno piše: Ako se tuširate (odmah ćete videti da je kondicional baš na mestu), neka vam vrata kupatila budu dobro zatvorena, a klima u sobi uključena na najjače. Inače, para, koju biste mogli da proizvedete tuširanjem, mogla bi da aktivira alarm za požar, alarm da prizove vatrogasnu službu, a vas bi to onda koštalo 450 evra!!!

„Vi to ozbiljno“, pita opet naš gost. Samo vi uzmite to napismeno, kaže predstavnica hotela koji se diči da je prijateljski nastrojen prema ženama. Kao što vidimo, energičnim.

Sobe su svedene, gde god je moguće postupanje na neku elektroniku, na elektroniku je. A revija pretnji i upozorenja se nastavlja.

Ako ste baš rešeni da koristite kupatilo, obavezno pročitajte upozorenje na klozetskoj šolji (i ona nešto petlja s elektronikom mada može i manuelno), koje doduše nije praćeno pretnjom propisnom kaznom.

Ali ako vam na pamet padne da za vreme boravka u Toyoko Inn (u poslovnoj ste žurbi, na primer), farbate kosu, platićete sve troškove temeljnog čišćenja kupatila, pa vi vidite da li vam se, računajući i vatrogasne usluge, sav taj rizik isplati.

Toyoko Inn ima 269 hotela. Većina se nalaze u Japanu, sedam u Južnoj Koreji. Lanac je tek prve hotele otvorio u SAD (Njujork) i Evropi ( Frankfurt) gde je gost još „uvek u pravu“, a ne samo suvišni nesavršeni remetilac savršene elektronike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com