Split: Opet napad na turiste

U nedelju oko 23 sata u Splitu u Ulici Dražanac nekoliko za sada nepoznatih muških osoba fizički je nasrnulo na nekoliko stranih državljana, objavio je Index.hr a prenose banjalučke Nezavisne novine.

Kako je javila čitateljka Index-a, ona i njeno društvo sedeli su na terasi restorana kada su videli „momka crne boje kože kako s društvom trči“, a za njima „desetak njih u crnim majicama“. Ovi u crnim majicama vikali su im da su „majmuni“, te ih gadjali bocama, kazala je čitateljka koja je sve vidjela.

U policiji su potvrdili da je sinoć oko 23 sata u Ulici Dražanac, došlo do narušavanja javnog reda i mira, na način da je nekoliko za sada, nepoznatih muških osoba nasrnulo na nekoliko stranih državljana.

Kad je iz apartmana izašao očevidaca, 61-godišnji državljanin Velike Britanije, kako bi pomogao napadnutima, jedan muškarac mu je udario šamar, zbog čega je stranom državljaninu pozlilo. Odveden je u bolnicu na pregled, a odbio je hospitalizaciju.

Obavljen je razgovor s dvojicom državljana Francuske, 25-godišnjakom i 22-godišnjakom, koji su odbili lekarsku pomoć, kazali su iz policije.

Kriminalističko istraživanje je u toku.

„Ljudi sjede i jedu, a oko njih huligani trče i ganjaju turiste. Pa što se to dogadja, pita se čitateljka.

Poslednjih sedam dana u Splitu se dogodio niz nasilnih zločina. Pre par dana, nepoznati je muškarac francuskom turisti odgrizao uho, mlada Norvežanka završila je sa slomljenim nosom, jer je htela ući u taksi, nožem je izbodeno više ljudi, podseća Index.hr a prenose Nezavisne novine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com