Stejt department: Srbija za američke turiste sigurnija od Nemačke i Francuske

Stejt department je objavio interaktivnu kartu sveta koja američke turiste upozorava na bezbednost putovanja u pojedine zemlje (www.travelmaps.state.gov).

Srbija je svrstana u prvu kategoriju bezbednosti putovanja gde za američke turiste nema posebnih upozorenja na putovanje. Podrazumevaju se uobičajene mere bezbednosti.

Iz našeg regiona s nama je u društvu Hrvatska, Slovenija, Madjarska, Rumunija i Bugarska, Crna Gora, Makedonija, Grčka…

Za Albaniju se preporučuju normalne mere opreza, ali uz napomenu da ima oblasti gde je bezbednosni rizik povećan.

Bosna i Hercegovina je označena istom bojom kojom i Nemačka, Francuska, Velika Britanija, Španija i Italija – američkim turistima se preporučuje povećana opreznost pri putovanju u te zemlje. Za Bosnu i Hercegovinu se upozorava na opasnost od terorističkih napada.

Za Kosovo se takodje preporučuje povećana opreznost uz napomenu da ima oblasti u kojima je bezbednosni rizik povećan zbog terorizma. Turistima se preporučuje da razmotre nameru o putovanju u Severnu Mitrovicu, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan zbog „gradjanskih nemira“.

Za Rusiju se preporučuje preispitivanje odluke o putovanju i upozorava da postoje oblasti u kojima je bezbednosni rizik povećan. U istoj grupi s Rusijom je Turska.

Ukrajina je, prema mapi putovanja koju objavljuje Stejt department, za američke turiste sigurnija nego Rusija. Preporučuje se putovanje uz povećanu opreznost jer postoje oblasti povećanog bezbednosnog rizika. Ukrajina je rangirana na istom bezbednosnom nivou kao Kosovo.

Putovanje se ne preporučuje u Libiju, Siriju, Irak, Iran, Avganistan…i naravno Severnu Koreju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com