Turističke agencije dužne da vrate „najveći deo novca“ za Tursku

Ukoliko ste uplatili letovanje u Turskoj, a zbog situacije u toj državi to letovanje želite da otkažete, turistička agencija dužna je da vam vrati „najveći deo uplaćenog novca“, rekao je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Rasim

Ljajić je objasnio da agencija u slučaju otkazivanja aranžmana može da zadrži deo novca za „stvarne troškove“ koje je imala u vezi sa rezervacijom aranžmana u turskim letovalištima.

„Na putnicima je konačna odluka da li će putovati ili neće“, rekao je resorni ministar i dodao da nije posao njegovog ministarstva da ljudima govore „da li je negde bezbedno ili nebezbedno, ili da l treba ili ne treba da putuju“, a upravo to se danas očekuje od Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Ministar zadužen za turizam je istakao i kako je danas zvao turističke agencije u Srbiji i raspitivao se za aranžamane za Tursku.

„U jednoj agenciji je od 106 putnika koji su uplatili aranžman desetoro otkazalo, u drugoj od 59 putnika niko nije otkazao, a u trećoj agenciji koja ima 110 putnika jedna porodica je odustala od putovanja“, rekao je Ljajić.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sinoć je proglasio tromesečno vanredno stanje u državi, a nakon neuspelog vojnog puča prošlog petka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com