Turističke agencije: Pukla Turska!

Vojni puč koji sinoć započet u Turskoj žargonski rečeno poslednji je ekser u kovčegu turskog turizma.

Nakon zahlađenja odnosa između Turske i Rusije, a zbog oborenog ruskog vojnog aviona, te učestalih terorističkih napada, trenutna situacija u Turskoj zapečatila je sudbinu turskog turizma kada je ova godina u pitanju.

Tome u prilog idu i saznanja portala Ekonomske Vesti da su domaće turističke agencije već tokom noći između petka i subote primile nekoliko stotina otkazivanja aranžmana za letovanje u Turskoj.

Situacija je već bila izuzetno teška zbog čestih terorističkih napada, pogotov nakon onog na istanbulskom aerodromu, govore naši izvori i dodaju da će turističke agencije sa čarter letovima za Tursku biti najteže pogođene.

„Već je odrađen popust na sve aranžmane za Tursku, čak i za one u najekskluzivnijim hotelima. Ne pamtim da smo imali tolike popuste, čak ni za ‘early booking’, ali i akcije za bilo koju destinaciju. I nije išlo katastrofalno do sada, ali sada je pitanje šta ćemo uraditi. Veliki problem imamo i sa ljudima koji su već u Turskoj, jer oni traže da im obezbedimo momentalni odlazak iz Turske, a pitanje je šta će se dešavati sa aerodromima ovde. Veliki problemi“, rekao je za portal Ekonomske Vesti turistički vodič jedne od vodećih beogradskih turističkih agencija koji nije želeo da bude imenovan.

Za sada još nema zvaničnih saopštenja turističkih agencija u vezi sa dešavanjima u Turskoj, odnosno politike koju će primenjivati prema već uplaćenim aranžmanima za letovanja u Kemeru, Beleku, Alanji…

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com