U Maroku mirno, na aerodromima pojačane kontrole

Maroko, država iz koje je Dris Oukabir koji je izvršio teroristički napad u Barseloni, pojačala je kontrole na aerodromima sa kojih se leti za Evropu.

Kako su reporteri Ekonomskih Vesti videli na licu mesta, pretres putnika je pojačan ali nisu u pitanju nikakve senzacionalne mere.

Aerodrom u Tanžiru, marokanskom letovalištu tik prekoputa španske obale, oko podneva je bio poprilično prazan. Na ulazu u aerodrom stajala su dva policajca, a samo kretanje kroz aerodrom nije bilo otežano.

Pre pasoške kontrole putnici su bili podvrgavani ručnom pretresu, koja se sprovodi uglavnom u potrazi za marihuanom koja se u Maroku strancima prodaje na maltene svakom ćošku.

Avio-kompanije koje iz Maroka, uglavnom Marakeša, Kazablanke i Tanžira, lete za Evropu svojim putnicima su ipak poslale upozorenje da ih na aerodromima mogu čekati detaljne kontrole zbog čega je moguće odlaganje odletanja.

Samo raspoloženje medju Marokancima u vezi sa teorističkim napadom u Barseloni nije vredno pomena. Oni su ioanko već navikli da izvršioci terorističkih napada na tlu Evrope budu njihovi sunarodnici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com