U Turskoj koksaki, u Egiptu ajkule, gde će Rusi na odmor

Ni Konzulat Rusije u Antaliji ni turski organi nisu spremni da govore o epidemiji, ali opasna vest da je stotine ruskih turista u Turskoj zaraženo virusom koksaki ima zapaženo mesto u svim ruskim medijima.

Navodno je više desetina ruskih turista prekinulo odmor i vratilo se kući zbog komplikacija izazvanih tim virusom protiv koga ne postoji vakcina.

Ruska služba za zaštitu potrošača saopštila je da je još prošle nedelje zatražila informacije od Ministarstva zdravlja Turske i da situaciju drži pod kontrolom.

Turisti koje citira list Izvestija, medjutim, tvrde da turski zvanični organi kriju podatke o razmerama zaraze koksaki virusom koji može izazvati probleme sa srcem ili meningitis. Tako Alina Novikova tvrdi da je samo 30. i 31. jula u bolnicu u kojoj se ona našla primljeno oko 60 turista s karakterističnim simptomima: bol u želudcu, mučnina, u nekim slučajevima povraćanje s krvlju, proliv. Novikova, koja je bila gost hotela Botanik Magic Dream tvrdi da su sem iz tog hotela, u bolnicu primljeni i turusti iz takvih lanaca hotela kao što su Larisa, Rose i slični.

I pored političkih nestabilnosti u odnosima Rusije s Turskom i Egiptom i bezbednosnih rizika, ruski turisti vole topla mora i Tursku i Egipat im ništa nije moglo zameniti pa ni Krim. Zato su se u Tursku brzo vratili, a u Egipat putuju preko Minska ili Istanbula iako njihova država još nije dala pozitivnu ocenu egipatskim bezbednosnim merama, a posle obaranja ruskog aviona punog turista nad Sinajskim poluostrvom.

I sad iz Ministarstva inostranih poslova Rusije stiže upozorenje: u egipatskoj turističkoj oblasti Hurgada, prvi put posle 2015. godine, pojavile su se agresivne bele ajkule a jednom čoveku su već nanele ozbiljne povrede. Kako pišu ruski mediji, ruski turisti su neprilike sa belim ajkulama poslednju put u Egiptu imali 2010. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com