Erdogan : Izrael neće uspeti da uništi tragove masovnih ubistava, mi skupljamo dokumente

Turski predsednik Redzep Tajip Erdogan protekle nedelje je objavio da je Turska ograničila svoju trgovinu s Izraelom i optužio tu zemlju da napadima na novinare u Gazi želi da uništi tragove masovnih ubistava koje tamo čini.

„Ma šta oni činili, mi ćemo sve dokumente o zločinima, koje je izvršio Izrael, predati Medjunarodni sud i nastavićemo to da radimo“, rekao je Erdogan, kako ga citira Hurriyet.

„Mi ćemo nastaviti da otkrivamo istinu i govorimo o ubistvima koje je počinio Izrael. Neka svi shvate da je Netanijahu Hitler našeg vremena i njegove pristalice ne mogu izbeći odgovornost. Ranije ili kasnije, pravda će pobediti, ako ne na Sudu, a onda pred licem istorije „, rekao je turski predsednik.

U novembru prošle godine, kako je tada prenela turska novinska agencija Anadolija, Erdogan je zapretio da će se Turska sa više od 2000 advokata obratiti nadležnoj instituciji s tužbom protiv Izraela zbog genocida u sektoru Gaza.

Erdogan je Izrael nazvao terorističkom državom, a izraelski premijer Benjamin Netanijahu je optužio turskog predsednika da podržava terorizam.

Tužbu Medjunarodnom sudu u Hagu, najvišoj sudskoj instituciji Ujedinjenih nacija, protiv Izraela je, Optužujući ga za genocid u Gazi, podnela Južna Afrika.

Istom sudu tužbu protiv Nemačke, a zbog pomaganja genocida u Gazi, podnela je Nikaragva. Ta država je tražila da se Nemačkoj privremenom merom naloži obustava isporuka oružja Izraelu i odmrzavanje uplata Sluzni UN za pomoć Palestincima UNRWA.

Kako su preneli nemački mediji, Sud će tužbu Nikaragva razmatrati u utorak 30.aprila.

Prema podacima Ministarstva zdravlja u Gazi, od početka izraelske osvetničke vojne operacije u toj palestinskoj enklavi, ubijeno je 34 000 ljudi, a ranjeno njih 77 000.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com